Op werkdagen voor 17:00 besteld?
Binnen 24 uur verzonden!

Hoe sluit ik een lasklem aan?

Een lasklem gebruiken we voor het verbinden van geleiders, en kan men elektriciteitsdraden met elkaar verbinden. De lasklem (of verbindingsklem) is een montagevriendelijke vervanger van de welbekende kroonsteen of lasdop. Ook voor het repareren van een kabelbreuk kunt u lasklemmen gebruiken, gebruik hiervoor de 2-voudige verbindingsklem 221-2411 van Wago.

Wanneer we een lasklem of verbindingsklem gaan gebruiken is het van belang om te weten hoeveel draden u wil verbinden en wat de draaddikte is van de geleiders die verbonden moeten worden. Op basis van deze informatie maakt u een keuze voor de juiste verbindingsklem.

De lasklem aansluiten in 4 stappen:

–  Stap 1 Schakel de spanning uit vóór u begint.
Schakel altijd de spanning uit in de meterkast, zodat er geen spanning staat op de draden waarmee u aan het werk gaat.

–  Stap 2 Strip de draden die u gaat verbinden.
Strip de elektriciteitsdraden aan op een lengte van 10-13 mm.

–  Stap 3 Draad in lasklem plaatsen.
Steek nu de gestripte draden in de lasklem, controleer of de draden goed tot in de bodem zijn geplaatst en sluit de hendel. Controleer vervolgens of de draden goed vastzitten door er aan te trekken.

–  Stap 4 U kunt nu de spanning weer inschakelen.
Controleer of uw installatie werkt.

Goed om te weten!

U kunt een lasklem slechts één keer gebruiken, hergebruik een lasklem nooit. Wilt u de bestaande verbinding weer losmaken dan kunt u dit het beste doen door de verbindingsklem stevig vast te houden en vervolgens met een draaiende beweging los te trekken.

Meest gebruikte 3-voudige & 5-voudige lasklemmen: ( t/m 6mm² )

Wago verbindingsklem 221-413

Wago Verbindingsklem 3-Voudig | 221-413 | Per 50 stuks

15,66
18,95 inc. btw
Wago 221-415

Wago Verbindingsklem 5-Voudig | 221-415 | Per 25 stuks

13,18
15,95 inc. btw
Wago verbindingsklem 221-613

Wago Verbindingsklem 3-Voudig | 221-613 | Per 30 stuks

17,31
20,95 inc. btw
Wago verbindingsklem 221-615

Wago Verbindingsklem 5-Voudig | 221-615 | Per 15 stuks

14,84
17,96 inc. btw

Verbindingsklemmen van Wago

Bij Elektroproducten.nl vindt u de meest gebruikte verbindingsklemmen in de installatietechniek, van het merk Wago. Wago is al sinds 1950 actief in de wondere wereld van verbindingen en het maken van connectie in de installatietechniek. Sindsdien en tot de dag van vandaag zijn zij dé partner in het maken van de juiste verbindingen.

Wago verbindingsklem buiten gebruiken? 
Wanneer u buiten een kabel gaat verbinden, voor bijvoorbeeld het aansluiten van tuinverlichting, dan kunt u ook de verbindingsklemmen van Wago gebruiken. Voor een waterdichting verbinding kunt u gebruik maken van de Wago Gelbox. Een makkelijk te gebruiken oplossing om uw verbinding waterdicht te maken, de Wago Gelbox sluit uw verbindingklem waterdicht af d.m.v. een gel.

Bekijk hier de video van Wago over het aansluiten van een verbindingsklem:

GRATIS VERZENDING (VANAF €100,- EX BTW)

Op werkdagen voor 17:00 besteld = binnen 24 uur verzonden! Wij werken samen met transporteurs die zijn gespecialiseerd in vervoer en levering van elektromaterialen.

DE GOEDKOOPSTE IN KWALITEIT

Al onze kabels voldoen aan de nieuwe CPR norm. We zetten ons dagelijks in om de beste Europese merken tegen de scherpste prijs te leveren.

VAKMENSEN

Bij Elektroproducten werken ervaren elektromonteurs met passie voor hun vak en materialen. We adviseren graag en zorgen dat er alleen kwaliteit in ons assortiment zit.