Op werkdagen voor 17:00 besteld?
Binnen 24 uur verzonden!

Hoe vervang ik een stopcontact?

Hoe u een stopcontact kan vervangen leest u hier! Bekijk wat u nodig bent om een stopcontact te vervangen en lees stap voor stap hoe u uw stopcontact vervangt.

Let op! vervang nooit een stopcontact terwijl er spanning staat op de groep waar het stopcontact onder zit in de groepenkast.

Dit bent u nodig voor het vervangen van een stopcontact.

Kruiskop schroevendraaier

ASW Kruiskop Schroevendraaier | PH1x100 – 180mm | Isolatie 1000V

2,20
2,66 inc. btw

Busch-Jaeger Balance SI | WCD+RA 1V – Wit | EUCR-914

3,83
4,63 inc. btw

Busch-Jaeger Balance SI | Afdekraam 1V – Wit | 1721-914

1,62
1,96 inc. btw
PTS4 Striptang

Elcontrol Striptang | 0,2mm² t/m 6mm² | PTS4

27,50
33,28 inc. btw

Voorbereidingen voordat u begint met vervangen

  • Het is belangrijk om de stroom af te schakelen. Dus altijd eerst de stroom afschakelen. Op deze manier loopt u niet het risico dat u een stroomschok krijgt.
  • Gebruik gereedschap met een (dubbel) geïsoleerd handvat voor uw veiligheid.
  • Controleer of de spanning er ook echt af is. Het lampje op de spanningszoeker gaat branden als als de stroom nog ingeschakeld is.

In 4 stappen kunt u uw stopcontact te vervangen.

In deze 4 stappen wordt stap voor stap uitgelegd hoe u uw stopcontact vervangt.

Stap 1: Het kapje van het stopcontact losschroeven.

Nadat u de stroom heeft uitgeschakeld kunt u met een schroevendraaier het kapje van het stopcontact losschroeven. waarna u de kap voorzichtig van de muur kunt nemen.

Stap 2: Het stopcontact uit de muur nemen.

Nu kunt u de bevestigingsschroeven losschroeven aan de beide kanten van het stopcontact. Hierna kunt u het stopcontact iets draaien, zodat de schroefjes door de gaten passen. Nu kunt u het stopcontact uit de muur halen.

Stap 3: Het stopcontact uit de muur nemen.

Vervolgens draait u de schroeven van de leidingdraden los (Oude stopcontacten hebben vaak een bevestiging van de draden met schroeven). U kunt de draden nu inkorten en opnieuw ongeveer 1 centimeter strippen met de striptang.

Stap 4: Het plaatsen van het nieuwe stopcontact.

Nadat u de oude stopcontact heeft verwijderd kunt u de draden op het nieuwe stopcontact aansluiten. De groengele draad plaatst u in het midden, de bruine en blauw plaatst u links of rechts. Het stopcontact kunt u nu weer om de schroefjes in de muur haken. Zet het stopcontact recht en draai de schroefjes vervolgens weer vast. Nu kunt u het kapje met het afdekraam weer monteren op de muurplaat. Als laatste moet u de stroom weer inschakelen en vergeet niet te controleren of het stopcontact werkt.

GRATIS VERZENDING (VANAF €100,- EX BTW)

Op werkdagen voor 17:00 besteld = binnen 24 uur verzonden! Wij werken samen met transporteurs die zijn gespecialiseerd in vervoer en levering van elektromaterialen.

DE GOEDKOOPSTE IN KWALITEIT

Al onze kabels voldoen aan de nieuwe CPR norm. We zetten ons dagelijks in om de beste Europese merken tegen de scherpste prijs te leveren.

VAKMENSEN

Bij Elektroproducten werken ervaren elektromonteurs met passie voor hun vak en materialen. We adviseren graag en zorgen dat er alleen kwaliteit in ons assortiment zit.