Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring in de webwinkel te verbeteren. Accepteren
gratis verzending
VANAF € 150 excl. btw GRATIS BEZORGD
Op werkdagen voor 17:30 besteld = de volgende werkdag geleverd. Wij werken samen met transporteurs die zijn gespecialiseerd in vervoer en levering van elektromaterialen.
Alleen A kwaliteit
DE GOEDKOOPSTE IN KWALITEIT
Al onze kabels voldoen aan de nieuwe CPR norm. We zetten ons dagelijks in om de beste Europese merken tegen de scherpste prijs te leveren.
20 jaar ervaring
VAKMENSEN
Bij Elektroproducten werken ervaren elektromonteurs met passie voor hun vak en materialen. We adviseren graag en zorgen dat er alleen kwaliteit in ons assortiment zit.

Kabels en Draad 

 • Grondkabel


  YMvK-As Dca s2 is de aanduiding voor grondkabel (as staat voor aardscherm). Deze grondkabel heeft onder de buitenste (grijze) isolatielaag een gevlochten stalen mantel die de aders extra beschermt. Onder deze mantel zit vervolgens de aardlitze. Deze aardlitze van de grondkabel wordt aangesloten op de aarde en moet worden gebruikt als aardedraad. 

  Om kabel aan te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: STRIPTANGZIJKNIPTANGKABELMES.

  Daarnaast kunt u veilig aansluitingen maken voor onder de grond met een GIETMOFPAKKET en LASKLEMMEN.

  Wij leveren bewust alleen A+ kwaliteitskabels van topmerken als Draka, TKF, Nexans, Eldra etc. Deze zijn makkelijker te verwerken (soepeler) en kwalitatief beter dan de B-merken die online worden verkocht. Al onze YMvK-As Dca s2 grondkabels zijn dan ook voorzien van KEMA-KEUR en CPR gecertificeerd.


  Het aardescherm van de YmvK-As Dca s2 grondkabel zorgt ervoor dat de grondkabel beschermd is, mocht deze bv in het geval van graafwerkzaamheden breken. In industri
  ële installaties wordt deze grondkabel ook boven de grond toegepast om voor een veiligere werkomgeving te zorgen. De grondkabel kan uit meerdere aders (elektriciteitsdraden) bestaan. Wij leveren 2-, 3-, 4- en 5-aderige grondkabel. De aardlitze wordt niet meegerekend als ader. Bij bijvoorbeeld een 2-aderige grondkabel, heb je 2 aders (nul- en fasedraad) en de aardlitze voor de aarding. De maximale toelaatbare stroomsterkte (A) hangt samen met de doorsnede van de elektriciteitsdraden (aders). Zie onderstaande tabel voor de max. stroomsterkte bij verschillende aderdiktes.

  Doorsnede (mm2)Toegelaten stroom (A)
  1,519,5
  2,527
  436
  646
  1062
  1680
  25105
  35125

   Twijfelt u over de juiste kabel voor uw situatie? Onze vriendelijke klantenservice helpt u graag op de goede weg, stuur een e-mail naar info@elektroproducten.nl of bel naar 0592 407 500

 • Installatiekabel


  YMvK Dca s2  installatiekabel kunt u binnenshuis gebruiken en kan bijvoorbeeld zonder buis door een kruipruimte worden gelegd. Wilt u deze kabel buiten door de grond leggen, leg de kabel dan door een buis. Wilt u de kabel zo door de grond leggen gebruik dan YMvK-as Dca s2  grondkabel. Al onze YMvK Dca s2  installatiekabels (verplichte rookclassificatie) zijn voorzien van 
  KEMA-KEUR en zijn direct uit voorraad leverbaar.

  Om kabel aan te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: STRIPTANGZIJKNIPTANGKABELMES.

  Daarnaast kunt u veilig aansluitingen maken door middel van  LASKLEMMEN.

  YMvK of XMvK, wat is het verschil?

   

  1.) YMvK installatiekabel is moeilijk brandbaar, XMvK niet;

  2.) YMvK installatiekabel mag je bundelen, XMvK niet;

  3.) YMvK heeft een veel hogere isolatiewaarde; 


  Gezien de kwaliteit en de veiligheid verkopen wij geen XMvK installatiekabel en adviseren wij altijd om YMvK Dca s2 installatiekabels te gebruiken.

 • Neopreen kabel


  Neopreenkabel is bij uitstek geschikt voor de aansluiting van verplaatsbare elektrische apparaten, pompen, machines, motoren, gereedschappen en andere werktuigen in fabrieken en werkplaatsen wanneer aan de mechanische eigenschappen zware eisen worden gesteld. De H07RN-F kabel is in hoge mate olie-, benzine- en chemisch bestendig. Daarnaast bestand tegen weersinvloeden (ozon) en waterbestendig. Al onze neopreenkabels zijn zelfdovend volgens NEN-EN-IEC 60332, beschikken uiteraard over het 
  KEMA-KEUR en zijn direct uit voorraad leverbaar.

  Om kabel te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: STRIPTANGZIJKNIPTANGKABELMES.

 • Instalflex
 • Stuurstroomkabel

  Hoogwaardige Flexibele stuurstroomkabels of leidingen is bestendig tegen olie en chemische vloeistoffen. Afgeschermd of niet afgeschermd, word veelal gebruikt in de industrie, machinebouw, meet- en regeltechniek en kastenbouw. De grote verscheidenheid in stuurstroomkabels zijn gecodeerd met nummers of gekleurd. Andere afmetingen zijn op aanvraag leverbaar. 

  Om kabel te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: STRIPTANGZIJKNIPTANGKABELMES.

 • VD Draad


  VD draad of installatiedraad wordt gebruikt in elektrische installaties (bv voor het aansluiten van lampen en stopcontacten). De draden hebben een massief koperen kern en hebben een mantel van vinyl. Het VD draad wordt geleverd op rollen van 100 meter, u kunt een samenstelling van kleuren maken of een voordelig combinatiepakket bestellen. Behalve rollen van 100 meter kan er tegenwoordig ook VD draad in flexibele buis bij ons besteld worden, met als groot voordeel dat er geen draden meer getrokken hoeven te worden omdat deze al in de flexibele buis zijn verwerkt. Om meerdere VD draden met elkaar te kunnen verbinden raden we lasklemmen aan.

  Om VD draad te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: STRIPTANGZIJKNIPTANG.


  Welke kleur waarvoor?

  De bruine draad wordt gebruikt voor de fase, de zwarte als schakeldraad, de blauwe als nuldraad en geel/groen als aarddraad.

  Welke dikte heb ik nodig?
  De maximale stroomsterkte (A) is afhankelijk van de draaddikte:

  draaddoorsnedebelastingvoorbeeldtoepassing
  1,5 mm² (Zwart)10 Averlichting
  2,5 mm² (BL/BR/GG)16 Acontactdozen

 • Montagedraad en toebehoren


  Montagedraad (ook wel montagesnoer of aansluitdraad genoemd) is door de soepele kern en gladde isolatie ideaal voor het bedraden van groepenkasten/ meterkasten, schakelkasten, besturingskasten, toestellen etc. Wij leveren uit voorraad H05VK (300 / 500V) en H07VK (450 / 750V) montagedraad, zeer scherp geprijsd en in alle denkbare kleuren en diktes. In het filtermenu aan de linkerzijde geeft u eenvoudig aan naast kleur en aderdikte of uw voorkeur uitgaat naar 70 of 90 graden (de maximale buiten kabeltemperatuur) montagedraad.

  90 graden montagedraad heeft een betere isolatie en is iets duurder maar het is een voordelige manier om de belastbaarheid te verhogen zonder montagedraad met een dikkere doorsnede (meer koper) aan te moeten schaffen.

  De maximale aaneengesloten lengte leveren wij in een ring van 100 meter. Sommige uitvoeringen kunnen we ook in kleinere ringen van 50 meter leveren of zelfs op kniplengte ! 


  Belastbaarheid:

  Geleider doorsnedeH07V-K 70 graden max. belastbaarheidH07V2-K 90 graden max. belastbaarheid
  1,5812
  2,51017
  41422
  61829
  102440
  163354
  254371
  355488
  5065106
  7083135
  95101164
  120117190
 • COAX

  COAX-9, 12 en 18 wordt veel binnenshuis gebruikt. COAX-12 heeft een dunnere kern dan COAX-9. COAX-18 is een zeer dunne kabel met hoge demping waardoor deze veel wordt gebruikit als aansluitsnoer. COAX-3 en COAX-6 wordt niet binnenshuis gebruikt maar door bv kabelexploitanten om buitenshuis grote afstanden te overbruggen.
   

  Om COAX kabel te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: COAX STRIPTANGZIJKNIPTANG.

  Type COAX kabelDoorsnedeGeschikt voor thuisgebruik?
  COAX-318 mmNee
  COAX-610,2 mmNee
  COAX-97 mmJa
  COAX-126,8 mmJa
  COAX-184,5 mmNee
 • Netwerkkabels en Toebehoren

  Kwaliteitskabels met massief koperen aders voor het versturen van informatie in een computernetwerk. 

  ' Welk type UTP kabel heb ik nodig? '

  Netwerkkabels (ook wel ethernetkabels, patchkabel, LAN of internetkabel genoemd) zijn er in verschillende soorten, wat de keus er niet makkelijker op maakt! Kijken we naar afscherming (bescherming tegen elektromagnetische storing) dan kunnen we 3 soorten onderscheiden.  Komt de kabel vrij te liggen van apparaten of andere kabels die magnetische velden creëren dan volstaat een normale UTP kabel prima. Ligt de kabel wel in een storingsgevoelige omgeving (bij zware apparaten of in een buis met bv stroomkabels) dan raden je aan een afgeschermde kabel te nemen van de F/UTP, S/FTP of SF/UTP klassse. Hieronder lees je het verschil tussen de verschillende soorten afgeschermde kabels.

  U/UTP (oude naam: UTP)

  De 'unshielded twisted pair' is UTP kabel zonder extra afscherming tegen storing van buitenaf. Prima voor thuisgebruik waarbij de kabel vrij ligt van apparaten of kabels die het datasignaal kunnen storen.

  F/UTP (oude naam: FTP)

  In tegenstelling tot een gewone UTP kabel heeft deze FTP ('foiled twisted pair') kabel een folie om alle aders heen die bescherming biedt tegen interferentie/ storing van buitenaf. We raden deze kabel aan als de kabel bij andere kabels of apparatuur wordt gelegd die storing kan veroorzaken.

  S/FTP (oude naam: S-STP)

  De S/FTP kabel heeft een extra bescherming ten opzichte van de F/UTP variant. Alle kabelparen zijn voorzien van een folie en alle aders zitten ingepakt in een gevlochten afscherming. Deze kabel is dan ook het beste beschermd tegen storingen van buitenaf. We raden het gebruik van deze kabel in zakelijke omgevingen waar met zware apparatuur wordt gewerkt.

  'Welke snelheden halen de verschillende UTP kabels?'

  CategorieSnelheidDoorvoersnelheid
  CAT5e1000 Mbit/s100 Mhz
  CAT61000 Mbit/s250 Mhz
  CAT6a10.000 Mbit/s500 Mhz
  CAT710.000 Mbit/s600 Mhz


  De doorvoersnelheid geeft aan hoeveel gegevens tegelijkertijd over de kabel gestuurd kunnen worden. Cat6a en CAT7 hebben dus dezelfde snelheid (10.000 Mbit/s) maar bij CAT7 kan er 20% meer gegevens (600 Mhz ipv 500 Mhz) op hetzelfde moment worden verstuurd. CAT7 is dus per saldo sneller dan CAT6a.

  Soepel of Massieve aders in de kabel?

  Een UTP kabel opgebouwd uit aderen. Wanneer je een ader stript kan het koper bestaan uit vele losse draadjes of uit 1 massieve draad. Wanneer het koper in de ader massief is spreken we van een massieve kabel. Bestaat de ader uit losse koperdraadjes dan betreft het een soepele kabel.

 • Solar kabel

  Solar PV kabels en toebehoren

 • Hittebestendige kabel

  De siliconen kabel (ook wel SIH-F kabel genoemd) wordt vooral gebruikt op plaatsen waar je te maken hebt met hoge temperaturen tot wel 180 graden celsius of grote temperatuurschommelingen. Deze kabel beschikt over nog een belangrijke eigenschap: door de siliconen buitenmantel is de kabel erg soepel.


  De siliconen kabel wordt veel gebruikt in sauna’s, infraroodcabines, bewegende apparaten en voor verlichting. Verbindingen kunnen met behulp van onze Wago verbindingsklemmen gemaakt worden. De aders zijn van vertind soepel koper en hebben een siliconen isolatie. De buitenmantel is ook van siliconen rubber en heeft een steenrode kleur.

  AdersKleuren
  2bruin-lichtblauw
  3bruin-lichtblauw-groen/geel
  4zwart-grijs-bruin-groen/geel
  5zwart-lichtblauw-bruin-grijs-groen/geel
 • Luidsprekersnoeren
 • VMvL H05VV-F