Kabels en Draad 

Welke Kabel heeft u nodig ? 

Bij Elektroproducten verkopen we bewust alleen de kabels waar professionele vakmensen mee willen werken. Kabels die ‘alle papieren’ hebben en ook fysiek superieure eigenschappen bezitten.

Tussen de verschillende kabelfabrikanten zit kwaliteitsverschil en op internet is niet altijd duidelijk of er een A- of B-merk k...

Meer informatie

Welke Kabel heeft u nodig ? 

Bij Elektroproducten verkopen we bewust alleen de kabels waar professionele vakmensen mee willen werken. Kabels die ‘alle papieren’ hebben en ook fysiek superieure eigenschappen bezitten.

Tussen de verschillende kabelfabrikanten zit kwaliteitsverschil en op internet is niet altijd duidelijk of er een A- of B-merk kabel wordt aangeboden. Bij Elektroproducten kiezen we er bewust voor om alleen A-merk kabels te verkopen van topmerken als Eldra, TKF, Draka en Nexans. Dit heeft voor u als klant meerdere voordelen:

 • De kabels kunnen makkelijker verwerkt worden, dit scheelt irritatie en levert tijdswinst op. Zo zijn ze een stuk makkelijker te pellen en gaan makkelijker door leidingen omdat ze soepeler zijn.
 • Goede belastbaarheid van de kabels, hoge weesrtandswaarde.
 • U weet zeker dat de kabels aan alle moderne eisen en normen voldoen. Zo hebben al onze kabels een KEMA/Dekra certificering. 
 • Voldoen aan de nieuwe CPR norm (gecertificeerd volgens de geldende brandclassificaties op basis van de NEN8012).

  

Elektroproducten is de goedkoopste aanbieder van kwaliteitskabel. Heeft u nog vragen over onze kabels? Onze vriendelijke klantenservice staat u graag te woord, stuur een e-mail naar info@elektroproducten.nl of bel naar 0592-40 75 00

Informatie sluiten
 • Grondkabel

   

  YMvK-As Dca s2 is de aanduiding voor grondkabel (as staat voor aardscherm)(Dca geeft de brandklasse aan S2 geeft de rookklasse aan). Deze grondkabel heeft onder de buitenste (grijze) isolatielaag een gevlochten stalen mantel die de aders extra beschermt. Onder deze mantel zit vervolgens de aardlitze. Deze aardlitze van de grondkabel wordt aangesloten op de aarde en moet worden gebruikt als aardedraad. 

  Om kabel te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: STRIPTANGZIJKNIPTANGKABELMES.
  Daarnaast kunt u veilig aansluitingen maken voor onder de grond met een GIETMOFPAKKET en LASKLEMMEN.


  Wij leveren 
  alleen A+ kwaliteitskabels van topmerken als Draka, TKF, Nexans, Eldra etc. Deze zijn makkelijker te verwerken (soepeler) en kwalitatief beter dan de B-merken die online worden verkocht. Al onze YMvK-As Dca s2 grondkabels zijn dan ook voorzien van KEMA-Keur en CPRnorm gecertificeerd.


  Het aardescherm van de YmvK-As Dca s2 grondkabel zorgt ervoor dat de grondkabel beschermd is, mocht deze bv in het geval van graafwerkzaamheden breken. In industri
  ële installaties wordt deze grondkabel ook boven de grond toegepast om voor een veiligere werkomgeving te zorgen. De grondkabel kan uit meerdere aders (elektriciteitsdraden) bestaan. Wij leveren 2-, 3-, 4- en 5-aderige grondkabel. De aardlitze wordt meegerekend als ader voor de Aarde. Bij bijvoorbeeld een 2-aderige grondkabel, heb je 2 aders (nul- en fasedraad) en de aardlitze voor de aarding. De maximale toelaatbare stroomsterkte (A) hangt samen met de doorsnede van de elektriciteitsdraden (aders).


  Twijfelt u over de juiste kabel voor uw situatie? Onze vriendelijke klantenservice helpt u graag op de goede weg, stuur een e-mail naar info@elektroproducten.nl of bel naar 0592 407 500


 • Installatiekabel

   


  YMvK Dca s2 installatiekabel (Dca geeft de brandklasse aan S2 geeft de rookklasse aan) kunt u binnenshuis en buitenshuis gebruiken en kan bijvoorbeeld zonder buis door een kruipruimte worden gelegd. Wilt u de kabel in de grond leggen gebruik dan YMvK-as Dca s2  grondkabel. Al onze YMvK Dca s2  installatiekabels zijn voorzien van 
  KEMA-KEUR en zijn direct uit voorraad leverbaar.


  Om kabel aan te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: STRIPTANGZIJKNIPTANGKABELMES.

  Daarnaast kunt u veilig aansluitingen maken door middel van  LASKLEMMEN.  Wij leveren alleen A+ kwaliteitskabels van topmerken als Draka, TKF, Nexans, Eldra etc. Deze zijn makkelijker te verwerken (soepeler) en kwalitatief beter dan de B-merken die veelal online worden verkocht. Al onze YMvK Dca s2 installatiekabels zijn dan ook voorzien van KEMA-Keur en CPRnorm gecertificeerd.

       YMvK of XMvK, wat is het verschil?

  1.) YMvK installatiekabel is moeilijk brandbaar, XMvK niet;

  2.) YMvK installatiekabel mag je bundelen, XMvK niet;

  3.) YMvK heeft een veel hogere isolatiewaarde; 


  Gezien de kwaliteit en de veiligheid verkopen wij geen XMvK installatiekabel en adviseren wij altijd om YMvK Dca s2 installatiekabels te gebruiken.


 • Neopreen kabel


  Neopreenkabel is bij uitstek geschikt voor de aansluiting van verplaatsbare elektrische apparaten, pompen, machines, motoren, gereedschappen en andere werktuigen in fabrieken en werkplaatsen wanneer aan de mechanische eigenschappen zware eisen worden gesteld. De H07RN-F kabel is in hoge mate olie-, benzine- en chemisch bestendig. Daarnaast bestand tegen weersinvloeden (ozon) en waterbestendig. Al onze neopreenkabels zijn zelfdovend volgens NEN-EN-IEC 60332, beschikken uiteraard over het 
  KEMA-KEUR en zijn direct uit voorraad leverbaar.

  Om kabel te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: STRIPTANGZIJKNIPTANGKABELMES.

  Wij leveren bewust alleen A+ kwaliteitskabels van topmerken als Draka, TKF, Nexans, Eldra etc. Deze zijn makkelijker te verwerken (soepeler) en kwalitatief beter dan de B-merken die veeleal online worden verkocht. Al onze neopreenkabels zijn dan ook voorzien van KEMA-KEUR en CPRnorm gecertificeerd.

 • Solar kabel

  Een solar kabel zorgt voor een verbinding tussen uw zonnepanelen en de omvormer. Onze Solar kabels zijn UV bestendig, waterafstotend en hittebestendig, dat is belangrijk omdat deze kabel voor het grootste deel buiten worden aangelegd.

  Hier op Elektroproducten.nl vind u verschillende types solar kabel voor de installatie van uw zonnepanelen. Wij leveren zwarte en rode solar kabel van 4 mm2 en 6 mm2. De zonnepaneel kabel kunt u bestellen per meter, maar ook op haspels van 500 meter.

  Ook de MC4 connectoren hebben wij ruim op voorraad.

 • PUR kabel QWPK/BMQL (Draka)
 • Instalflex

  Installflex is een extra Soepele sterkstroomkabels 0,6/1 kV die geschikt zijn voor alle in de NEN1010 beschreven toepassingen voor laagspanningsinstallaties, waar eisen worden gesteld aan de brandveiligheid en waar extra flexibiliteit een vereiste is.

 • Stuurstroomkabel

  Hoogwaardige Flexibele stuurstroomkabels of leidingen is bestendig tegen olie en chemische vloeistoffen. Afgeschermd of niet afgeschermd, word veelal gebruikt in de industrie, machinebouw, meet- en regeltechniek en kastenbouw. De grote verscheidenheid in stuurstroomkabels zijn gecodeerd met nummers of gekleurd. Andere afmetingen zijn op aanvraag leverbaar. 

  Om kabel te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: STRIPTANGZIJKNIPTANGKABELMES.

 • VD Draad


  VD draad of installatiedraad wordt gebruikt in elektrische installaties (bv voor het aansluiten van lampen en stopcontacten). De draden hebben een massief koperen kern en hebben een mantel van vinyl. Het VD draad wordt geleverd op rollen van 100 meter, u kunt een samenstelling van kleuren maken of een voordelig combinatiepakket bestellen. Behalve rollen van 100 meter kan er tegenwoordig ook VD draad in flexibele buis bij ons besteld worden, met als groot voordeel dat er geen draden meer getrokken hoeven te worden omdat deze al in de flexibele buis zijn verwerkt. Om meerdere VD draden met elkaar te kunnen verbinden raden we lasklemmen aan.

  Om VD draad te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: STRIPTANGZIJKNIPTANG.


  Welke kleur waarvoor?

  De bruine draad wordt gebruikt voor de fase, de zwarte als schakeldraad, de blauwe als nuldraad en geel/groen als aarddraad.

  Welke dikte heb ik nodig?
  De maximale stroomsterkte (A) is afhankelijk van de draaddikte:

  draaddoorsnede belasting voorbeeldtoepassing
  1,5 mm² (Zwart) 10 A verlichting
  2,5 mm² (BL/BR/GG) 16 A contactdozen

 • Montagedraad en toebehoren


  Montagedraad (ook wel montagesnoer of aansluitdraad genoemd) is door de soepele kern en gladde isolatie ideaal voor het bedraden van groepenkasten/ meterkasten, schakelkasten, besturingskasten, toestellen etc. Wij leveren uit voorraad H05VK (300 / 500V) en H07VK (450 / 750V) montagedraad, zeer scherp geprijsd en in alle denkbare kleuren en diktes. In het filtermenu aan de linkerzijde geeft u eenvoudig aan naast kleur en aderdikte of uw voorkeur uitgaat naar 70 of 90 graden (de maximale buiten kabeltemperatuur) montagedraad.

  90 graden montagedraad heeft een betere isolatie en is iets duurder maar het is een voordelige manier om de belastbaarheid te verhogen zonder montagedraad met een dikkere doorsnede (meer koper) aan te moeten schaffen.

  De maximale aaneengesloten lengte leveren wij in een ring van 100 meter. Sommige uitvoeringen kunnen we ook in kleinere ringen van 50 meter leveren of zelfs op kniplengte ! 


  Belastbaarheid:

  Geleider doorsnede H07V-K 70 graden max. belastbaarheid H07V2-K 90 graden max. belastbaarheid
  1,5 8 12
  2,5 10 17
  4 14 22
  6 18 29
  10 24 40
  16 33 54
  25 43 71
  35 54 88
  50 65 106
  70 83 135
  95 101 164
  120 117 190
 • Verlengsnoeren
 • COAX

  COAX-9, 12 en 18 wordt veel binnenshuis gebruikt. COAX-12 heeft een dunnere kern dan COAX-9. COAX-18 is een zeer dunne kabel met hoge demping waardoor deze veel wordt gebruikit als aansluitsnoer. COAX-3 en COAX-6 wordt niet binnenshuis gebruikt maar door bv kabelexploitanten om buitenshuis grote afstanden te overbruggen.
   

  Om COAX kabel te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: COAX STRIPTANGZIJKNIPTANG.

  Type COAX kabel Doorsnede Geschikt voor thuisgebruik?
  COAX-3 18 mm Nee
  COAX-6 10,2 mm Nee
  COAX-9 7 mm Ja
  COAX-12 6,8 mm Ja
  COAX-18 4,5 mm Nee
 • UTP Netwerkkabels en Toebehoren

  Kwaliteitskabels met massief koperen aders voor het versturen van informatie in een computernetwerk. 

  ' Welk type UTP kabel heb ik nodig? '

  Netwerkkabels (ook wel ethernetkabels, patchkabel, LAN of internetkabel genoemd) zijn er in verschillende soorten. Kijken we naar afscherming (bescherming tegen elektromagnetische storing) dan kunnen we 3 soorten onderscheiden.  Komt de kabel vrij te liggen van apparaten of andere kabels die magnetische velden creëren dan volstaat een normale UTP kabel. Ligt de kabel wel in een storingsgevoelige omgeving (bij zware apparaten of in een buis met bv stroomkabels) dan raden we aan een afgeschermde kabel te nemen van de F/UTP, S/FTP of SF/UTP klassse. Hieronder lees je het verschil tussen de verschillende soorten afgeschermde kabels.

  U/UTP (oude naam: UTP)

  De 'unshielded twisted pair' is UTP kabel zonder extra afscherming tegen storing van buitenaf. Prima voor thuisgebruik waarbij de kabel vrij ligt van apparaten of kabels die het datasignaal kunnen storen.

  F/UTP (oude naam: FTP)

  FTP ('foiled twisted pair') kabel heeft een folie om alle aders heen die bescherming biedt tegen interferentie/ storing van buitenaf. We raden deze kabel aan als de kabel bij andere kabels of apparatuur wordt gelegd die storing kan veroorzaken.

  S/FTP (oude naam: S-STP)

  De S/FTP kabel heeft een extra bescherming ten opzichte van de F/UTP variant. Alle kabelparen zijn voorzien van een folie en alle aders zitten ingepakt in een gevlochten afscherming. Deze kabel is dan ook het beste beschermd tegen storingen van buitenaf. We raden het gebruik van deze kabel in zakelijke omgevingen waar met zware apparatuur wordt gewerkt.

  'Welke snelheden halen de verschillende UTP kabels?'

  Categorie Snelheid Doorvoersnelheid
  CAT5e 1000 Mbit/s 100 Mhz
  CAT6 1000 Mbit/s 250 Mhz
  CAT7 10.000 Mbit/s 600 Mhz


  De doorvoersnelheid geeft aan hoeveel gegevens tegelijkertijd over de kabel gestuurd kunnen worden. 

 • Hittebestendige kabel

  De siliconen kabel (ook wel SIH-F kabel genoemd) wordt vooral gebruikt op plaatsen waar je te maken hebt met hoge temperaturen tot wel 180 graden celsius of grote temperatuurschommelingen. Deze kabel beschikt over nog een belangrijke eigenschap: door de siliconen buitenmantel is de kabel erg soepel.


  De siliconen kabel wordt veel gebruikt in sauna’s, infraroodcabines, bewegende apparaten en voor verlichting. Verbindingen kunnen met behulp van onze Wago verbindingsklemmen gemaakt worden. De aders zijn van vertind soepel koper en hebben een siliconen isolatie. De buitenmantel is ook van siliconen rubber en heeft een steenrode kleur.

  Aders Kleuren
  2 bruin-lichtblauw
  3 bruin-lichtblauw-groen/geel
  4 zwart-grijs-bruin-groen/geel
  5 zwart-lichtblauw-bruin-grijs-groen/geel
 • Luidsprekersnoeren

  Luidsprekerkabel

  Op zoek naar een luidsprekersnoer voor elke geluidsinstallatie. Met een speakerkabel maak je een verbinding tussen de versterker en de luidspreker. Een luidsprekerkabel bestaat uit twee draden/geleiders. Deze twee geleiders zijn beide geïsoleerd. De kwaliteit van de verbinding is van invloed op de kwaliteit van de muziek. De platte snoeren zijn gemakkelijk weg te werken.

   

  De beste luidsprekerkabel

  Op deze pagina ziet u ons assortiment van luidsprekersnoeren. Welk snoer het beste bij uw geluidsinstallatie past is afhankelijk van een aantal factoren. Kies de juiste lengte en aderdikte. De aderdikte is van belang voor het vermogen van de geluidsinstallatie en de lengte van de kabel. Een dikkere kabel heeft een lagere weerstand en is geschikter voor een groter vermogen. Ook blijft de kwaliteit van het geluid beter behouden op een langere afstand.

  Ons advies:

  • Een luidsprekerkabel met een dikte van 0,75mm2 is het meest geschikt voor een maximaal vermogen tot 200 Watt en een snoerlengte tot 10 meter.
  • Een luidsprekerkabel van 1,50mm2 gebruik u bij een maximaal vermogen van 300 Watt en behoudt de kwaliteit het beste tot een snoerlengte van 15 meter.
  • Voor de grotere geluidsinstallaties van 450 Watt zijn luidsprekersnoeren van 2x2,50mm2 het beste. Het snoer kan een lengte van 25 meter hebben.  

  Houd er rekening mee dat het bij een standaard huis-tuin-en-keuken geluidsinstallatie niet zo nauw komt, maar een zo kort mogelijk snoer is altijd het beste. Onze snoeren op haspel kort je makkelijk in tot de gewenste lengte.

 • VMvL H05VV-F

  VMvL Kabel Ook wel huishoudkabel genoemd is ideaal om te monteren aan allerlei apparaten zoals audio- en videoapparatuur, huishoudelijk apparatuur en verlichting.

  Deze kabel word ook vaak gebruikt voor verlengsnoeren.