Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring in de webwinkel te verbeteren. Accepteren
gratis verzending
VANAF € 150 excl. btw GRATIS BEZORGD
Op werkdagen voor 17:30 besteld = de volgende werkdag geleverd. Wij werken samen met transporteurs die zijn gespecialiseerd in vervoer en levering van elektromaterialen.
Alleen A kwaliteit
DE GOEDKOOPSTE IN KWALITEIT
Al onze kabels voldoen aan de nieuwe CPR norm. We zetten ons dagelijks in om de beste Europese merken tegen de scherpste prijs te leveren.
20 jaar ervaring
VAKMENSEN
Bij Elektroproducten werken ervaren elektromonteurs met passie voor hun vak en materialen. We adviseren graag en zorgen dat er alleen kwaliteit in ons assortiment zit.

Grondkabel 


YMvK-As Dca s2 is de aanduiding voor grondkabel (as staat voor aardscherm). Deze grondkabel heeft onder de buitenste (grijze) isolatielaag een gevlochten stalen mantel die de aders extra beschermt. Onder deze mantel zit vervolgens de aardlitze. Deze aardlitze van de grondkabel wordt aangesloten op de aarde en moet worden gebruikt als aardedraad...

Meer informatie


YMvK-As Dca s2 is de aanduiding voor grondkabel (as staat voor aardscherm). Deze grondkabel heeft onder de buitenste (grijze) isolatielaag een gevlochten stalen mantel die de aders extra beschermt. Onder deze mantel zit vervolgens de aardlitze. Deze aardlitze van de grondkabel wordt aangesloten op de aarde en moet worden gebruikt als aardedraad. 

Om kabel aan te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: STRIPTANGZIJKNIPTANGKABELMES.

Daarnaast kunt u veilig aansluitingen maken voor onder de grond met een GIETMOFPAKKET en LASKLEMMEN.

Wij leveren bewust alleen A+ kwaliteitskabels van topmerken als Draka, TKF, Nexans, Eldra etc. Deze zijn makkelijker te verwerken (soepeler) en kwalitatief beter dan de B-merken die online worden verkocht. Al onze YMvK-As Dca s2 grondkabels zijn dan ook voorzien van KEMA-KEUR en CPR gecertificeerd.


Het aardescherm van de YmvK-As Dca s2 grondkabel zorgt ervoor dat de grondkabel beschermd is, mocht deze bv in het geval van graafwerkzaamheden breken. In industri
ële installaties wordt deze grondkabel ook boven de grond toegepast om voor een veiligere werkomgeving te zorgen. De grondkabel kan uit meerdere aders (elektriciteitsdraden) bestaan. Wij leveren 2-, 3-, 4- en 5-aderige grondkabel. De aardlitze wordt niet meegerekend als ader. Bij bijvoorbeeld een 2-aderige grondkabel, heb je 2 aders (nul- en fasedraad) en de aardlitze voor de aarding. De maximale toelaatbare stroomsterkte (A) hangt samen met de doorsnede van de elektriciteitsdraden (aders). Zie onderstaande tabel voor de max. stroomsterkte bij verschillende aderdiktes.

Doorsnede (mm2)Toegelaten stroom (A)
1,519,5
2,527
436
646
1062
1680
25105
35125

 Twijfelt u over de juiste kabel voor uw situatie? Onze vriendelijke klantenservice helpt u graag op de goede weg, stuur een e-mail naar info@elektroproducten.nl of bel naar 0592 407 500

Informatie sluiten