Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring in de webwinkel te verbeteren. Accepteren
gratis verzending
VANAF € 150 excl. btw GRATIS BEZORGD
Op werkdagen voor 17:30 besteld = de volgende werkdag geleverd. Wij werken samen met transporteurs die zijn gespecialiseerd in vervoer en levering van elektromaterialen.
Alleen A kwaliteit
DE GOEDKOOPSTE IN KWALITEIT
Al onze kabels voldoen aan de nieuwe CPR norm. We zetten ons dagelijks in om de beste Europese merken tegen de scherpste prijs te leveren.
20 jaar ervaring
VAKMENSEN
Bij Elektroproducten werken ervaren elektromonteurs met passie voor hun vak en materialen. We adviseren graag en zorgen dat er alleen kwaliteit in ons assortiment zit.

CAT5e U/UTP doos van 100 meter


Artikelnummer : C3212810

Voorraad :

 

Levertijd :

1 dag  

Wilt u een lengte van onder de 100 meter bestellen?
Kies dan in het productoverzicht voor de ‘t/m 99 meter’ variant van dit product.

Prijs per stuk:
Prijs per meter: € 0,34 excl. BTW
€ 0,41 incl. BTW
Totaal:
€ 0,34 excl. BTW
incl. BTW

Doos van 100 meter CAT5e unshielded grijze netwerkkabel.
De CAT5e U/UTP stugge kabel haalt snelheden tot 1000 Mbit/s met een doorvoersnelheid van 100 Mhz. Hoge kwaliteit kabel met massief koperen aders.

Meer details

Onze betaalmogelijkheden

  • ideal
  • paypal
  • factuur
  • factuur
NetwerkkabelCAT5
TypeCAT5 eU/UTP
AWG-maat24
MantelkleurGrijs
GeleidermateriaalKoper
Aantal aders8
GetwistPer twee
Moeilijk brandbaarJa
Nom. buitendiameter7,2 mm

'Heb ik U/UTP, F/UTP of S/FTP nodig?'

Netwerkkabels (ook wel ethernetkabels, patchkabel, LAN of internetkabel genoemd) komen in verschillende smaken, wat de keus er niet makkelijker op maakt! Kijken we naar afscherming (bescherming tegen elektromagnetische storing) dan kunnen we 3 soorten onderscheiden.  Komt de kabel vrij te liggen van apparaten of andere kabels die magnetische velden creëren dan volstaat een normale UTP kabel prima. Ligt de kabel wel in een storingsgevoelige omgeving (bij zware apparaten of in een buis met bv stroomkabels) dan raden je aan een afgeschermde kabel te nemen van de F/UTP, S/FTP of SF/UTP klassse. Hieronder lees je het verschil tussen de verschillende soorten afgeschermde kabels.

U/UTP (oude naam: UTP)

De 'unshielded twisted pair' is UTP kabel zonder extra afscherming tegen storing van buitenaf. Prima voor thuisgebruik waarbij de kabel vrij ligt van apparaten of kabels die het datasignaal kunnen storen.

F/UTP (oude naam: FTP)

In tegenstelling tot een gewone UTP kabel heeft deze FTP ('foiled twisted pair') kabel een folie om alle aders heen die bescherming biedt tegen interferentie/ storing van buitenaf. We raden deze kabel aan als de kabel bij andere kabels of apparatuur wordt gelegd die storing kan veroorzaken.

S/FTP (oude naam: S-STP)

De S/FTP kabel heeft een extra bescherming ten opzichte van de F/UTP variant. Alle kabelparen zijn voorzien van een folie en alle aders zitten ingepakt in een gevlochten afscherming. Deze kabel is dan ook het beste beschermd tegen storingen van buitenaf. We raden het gebruik van deze kabel in zakelijke omgevingen waar met zware apparatuur wordt gewerkt.

'Welke snelheden halen de verschillende UTP kabels?'

CategorieSnelheidDoorvoersnelheid
CAT5e1000 Mbit/s100 Mhz
CAT61000 Mbit/s250 Mhz
CAT6a10.000 Mbit/s500 Mhz
CAT710.000 Mbit/s600 Mhz


De doorvoersnelheid geeft aan hoeveel gegevens tegelijkertijd over de kabel gestuurd kunnen worden. Cat6a en CAT7 hebben dus dezelfde snelheid (10.000 Mbit/s) maar bij CAT7 kan er 20% meer gegevens (600 Mhz ipv 500 Mhz) op hetzelfde moment worden verstuurd. CAT7 is dus per saldo sneller dan CAT6a.

Soepel of stugge kabel?

Een UTP kabel opgebouwd uit aderen. Wanneer je een ader stript kan het koper bestaan uit vele losse draadjes of uit 1 massieve draad. Wanneer het koper in de ader massief is spreken we van een stugge kabel. Bestaat de ader uit losse koperdraadjes dan betreft het een soepele kabel. 

Anderen bekeken ook: