Luidsprekersnoeren 

Luidsprekerkabel

Op zoek naar een luidsprekersnoer voor elke geluidsinstallatie. Met een speakerkabel maak je een verbinding tussen de versterker en de luidspreker. Een luidsprekerkabel bestaat uit twee draden/geleiders. Deze twee geleiders zijn beide geïsoleerd. De kwaliteit van de verbinding is van invloed op de kwaliteit van de muziek. De pla...

Meer informatie

Luidsprekerkabel

Op zoek naar een luidsprekersnoer voor elke geluidsinstallatie. Met een speakerkabel maak je een verbinding tussen de versterker en de luidspreker. Een luidsprekerkabel bestaat uit twee draden/geleiders. Deze twee geleiders zijn beide geïsoleerd. De kwaliteit van de verbinding is van invloed op de kwaliteit van de muziek. De platte snoeren zijn gemakkelijk weg te werken.

 

De beste luidsprekerkabel

Op deze pagina ziet u ons assortiment van luidsprekersnoeren. Welk snoer het beste bij uw geluidsinstallatie past is afhankelijk van een aantal factoren. Kies de juiste lengte en aderdikte. De aderdikte is van belang voor het vermogen van de geluidsinstallatie en de lengte van de kabel. Een dikkere kabel heeft een lagere weerstand en is geschikter voor een groter vermogen. Ook blijft de kwaliteit van het geluid beter behouden op een langere afstand.

Ons advies:

  • Een luidsprekerkabel met een dikte van 0,75mm2 is het meest geschikt voor een maximaal vermogen tot 200 Watt en een snoerlengte tot 10 meter.
  • Een luidsprekerkabel van 1,50mm2 gebruik u bij een maximaal vermogen van 300 Watt en behoudt de kwaliteit het beste tot een snoerlengte van 15 meter.
  • Voor de grotere geluidsinstallaties van 450 Watt zijn luidsprekersnoeren van 2x2,50mm2 het beste. Het snoer kan een lengte van 25 meter hebben.  

Houd er rekening mee dat het bij een standaard huis-tuin-en-keuken geluidsinstallatie niet zo nauw komt, maar een zo kort mogelijk snoer is altijd het beste. Onze snoeren op haspel kort je makkelijk in tot de gewenste lengte.

Informatie sluiten
Tonen 1 - 4 van 4 items