Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring in de webwinkel te verbeteren. Accepteren
gratis verzending
VANAF € 100 excl. btw GRATIS BEZORGD
Direct uit voorraad de volgende werkdag al geleverd. Wij werken samen met transporteurs die zijn gespecialiseerd in vervoer en levering van elektromaterialen.
Alleen A kwaliteit
DE GOEDKOOPSTE IN KWALITEIT
Al onze kabels voldoen aan de nieuwe CPR norm. We zetten ons dagelijks in om de beste Europese merken tegen de scherpste prijs te leveren.
20 jaar ervaring
VAKMENSEN
Bij Elektroproducten werken ervaren elektromonteurs met passie voor hun vak en materialen. We adviseren graag en zorgen dat er alleen kwaliteit in ons assortiment zit.

Andere kabels 

 • Netwerkkabels

  Kwaliteitskabels met massief koperen aders voor het versturen van informatie in een computernetwerk. 

  ' Welk type UTP kabel heb ik nodig? '

  Netwerkkabels (ook wel ethernetkabels, patchkabel, LAN of internetkabel genoemd) komen in verschillende smaken, wat de keus er niet makkelijker op maakt! Kijken we naar afscherming (bescherming tegen elektromagnetische storing) dan kunnen we 3 soorten onderscheiden.  Komt de kabel vrij te liggen van apparaten of andere kabels die magnetische velden creëren dan volstaat een normale UTP kabel prima. Ligt de kabel wel in een storingsgevoelige omgeving (bij zware apparaten of in een buis met bv stroomkabels) dan raden je aan een afgeschermde kabel te nemen van de F/UTP, S/FTP of SF/UTP klassse. Hieronder lees je het verschil tussen de verschillende soorten afgeschermde kabels.

  U/UTP (oude naam: UTP)

  De 'unshielded twisted pair' is UTP kabel zonder extra afscherming tegen storing van buitenaf. Prima voor thuisgebruik waarbij de kabel vrij ligt van apparaten of kabels die het datasignaal kunnen storen.

  F/UTP (oude naam: FTP)

  In tegenstelling tot een gewone UTP kabel heeft deze FTP ('foiled twisted pair') kabel een folie om alle aders heen die bescherming biedt tegen interferentie/ storing van buitenaf. We raden deze kabel aan als de kabel bij andere kabels of apparatuur wordt gelegd die storing kan veroorzaken.

  S/FTP (oude naam: S-STP)

  De S/FTP kabel heeft een extra bescherming ten opzichte van de F/UTP variant. Alle kabelparen zijn voorzien van een folie en alle aders zitten ingepakt in een gevlochten afscherming. Deze kabel is dan ook het beste beschermd tegen storingen van buitenaf. We raden het gebruik van deze kabel in zakelijke omgevingen waar met zware apparatuur wordt gewerkt.

  'Welke snelheden halen de verschillende UTP kabels?'

  Categorie Snelheid Doorvoersnelheid
  CAT5e 1000 Mbit/s 100 Mhz
  CAT6 1000 Mbit/s 250 Mhz
  CAT6a 10.000 Mbit/s 500 Mhz
  CAT7 10.000 Mbit/s 600 Mhz


  De doorvoersnelheid geeft aan hoeveel gegevens tegelijkertijd over de kabel gestuurd kunnen worden. Cat6a en CAT7 hebben dus dezelfde snelheid (10.000 Mbit/s) maar bij CAT7 kan er 20% meer gegevens (600 Mhz ipv 500 Mhz) op hetzelfde moment worden verstuurd. CAT7 is dus per saldo sneller dan CAT6a.

  Soepel of stugge kabel?

  Een UTP kabel opgebouwd uit aderen. Wanneer je een ader stript kan het koper bestaan uit vele losse draadjes of uit 1 massieve draad. Wanneer het koper in de ader massief is spreken we van een stugge kabel. Bestaat de ader uit losse koperdraadjes dan betreft het een soepele kabel.

 • Montagedraad en toebehoren


  Montagedraad (ook wel montagesnoer of aansluitdraad genoemd) is door de soepele kern en gladde isolatie ideaal voor het bedraden van groepenkasten/ meterkasten, schakelkasten, besturingskasten, toestellen etc. Wij leveren uit voorraad H05VK (300 / 500V) en H07VK (450 / 750V) montagedraad, zeer scherp geprijsd en in alle denkbare kleuren en diktes. In het filtermenu aan de linkerzijde geeft u eenvoudig aan naast kleur en aderdikte of uw voorkeur uitgaat naar 70 of 90 graden (de maximale buiten kabeltemperatuur) montagedraad.

  90 graden montagedraad heeft een betere isolatie en is iets duurder maar het is een voordelige manier om de belastbaarheid te verhogen zonder montagedraad met een dikkere doorsnede (meer koper) aan te moeten schaffen.

  De maximale aaneengesloten lengte leveren wij in een ring van 100 meter. Sommige uitvoeringen kunnen we ook in kleinere ringen van 50 meter leveren of zelfs op kniplengte ! 


  Belastbaarheid:

  Geleider doorsnede H07V-K 70 graden max. belastbaarheid H07V2-K 90 graden max. belastbaarheid
  1,5 8 12
  2,5 10 17
  4 14 22
  6 18 29
  10 24 40
  16 33 54
  25 43 71
  35 54 88
  50 65 106
  70 83 135
  95 101 164
  120 117 190
 • Solar kabel

  Solar PV kabels en toebehoren

 • Hittebestendige kabel

  De siliconen kabel (ook wel SIH-F kabel genoemd) wordt vooral gebruikt op plaatsen waar je te maken hebt met hoge temperaturen tot wel 180 graden celsius of grote temperatuurschommelingen. Deze kabel beschikt over nog een belangrijke eigenschap: door de siliconen buitenmantel is de kabel erg soepel.


  De siliconen kabel wordt veel gebruikt in sauna’s, infraroodcabines, bewegende apparaten en voor verlichting. Verbindingen kunnen met behulp van onze Wago verbindingsklemmen of porseleinen kroonstenen gemaakt worden. De aders zijn van vertind soepel koper en hebben een siliconen isolatie. De buitenmantel is ook van siliconen rubber en heeft een steenrode kleur.

  Aders Kleuren
  2 bruin-lichtblauw
  3 bruin-lichtblauw-groen/geel
  4 zwart-grijs-bruin-groen/geel
  5 zwart-lichtblauw-bruin-grijs-groen/geel
 • VMvL H05VV-F
 • COAX

  COAX-9, 12 en 18 wordt veel binnenshuis gebruikt. COAX-12 heeft een dunnere kern dan COAX-9. COAX-18 is een zeer dunne kabel met hoge demping waardoor deze veel wordt gebruikit als aansluitsnoer. COAX-3 en COAX-6 wordt niet binnenshuis gebruikt maar door bv kabelexploitanten om buitenshuis grote afstanden te overbruggen.
   

  Type COAX kabel Doorsnede Geschikt voor thuisgebruik?
  COAX-3 18 mm Nee
  COAX-6 10,2 mm Nee
  COAX-9 7 mm Ja
  COAX-12 6,8 mm Ja
  COAX-18 4,5 mm Nee
 • Luidsprekersnoeren