VD Draad 


VD draad of installatiedraad wordt gebruikt in elektrische installaties (bv voor het aansluiten van lampen en stopcontacten). De draden hebben een massief koperen kern en hebben een mantel van vinyl. Het VD draad wordt geleverd op rollen van 100 meter, u kunt een samenstelling van kleuren maken of een voordelig combinatiepakket bestellen. Behalv...

Meer informatie


VD draad of installatiedraad wordt gebruikt in elektrische installaties (bv voor het aansluiten van lampen en stopcontacten). De draden hebben een massief koperen kern en hebben een mantel van vinyl. Het VD draad wordt geleverd op rollen van 100 meter, u kunt een samenstelling van kleuren maken of een voordelig combinatiepakket bestellen. Behalve rollen van 100 meter kan er tegenwoordig ook VD draad in flexibele buis bij ons besteld worden, met als groot voordeel dat er geen draden meer getrokken hoeven te worden omdat deze al in de flexibele buis zijn verwerkt. Om meerdere VD draden met elkaar te kunnen verbinden raden we lasklemmen aan.

Om VD draad te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: STRIPTANGZIJKNIPTANG.


Welke kleur waarvoor?

De bruine draad wordt gebruikt voor de fase, de zwarte als schakeldraad, de blauwe als nuldraad en geel/groen als aarddraad.

Welke dikte heb ik nodig?
De maximale stroomsterkte (A) is afhankelijk van de draaddikte:

draaddoorsnede belasting voorbeeldtoepassing
1,5 mm² (Zwart) 10 A verlichting
2,5 mm² (BL/BR/GG) 16 A contactdozen

Informatie sluiten
Tonen 1 - 7 van 7 items