Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring in de webwinkel te verbeteren. Accepteren
gratis verzending
VANAF € 150 excl. btw GRATIS BEZORGD
Op werkdagen voor 17:30 besteld = de volgende werkdag geleverd. Wij werken samen met transporteurs die zijn gespecialiseerd in vervoer en levering van elektromaterialen.
Alleen A kwaliteit
DE GOEDKOOPSTE IN KWALITEIT
Al onze kabels voldoen aan de nieuwe CPR norm. We zetten ons dagelijks in om de beste Europese merken tegen de scherpste prijs te leveren.
20 jaar ervaring
VAKMENSEN
Bij Elektroproducten werken ervaren elektromonteurs met passie voor hun vak en materialen. We adviseren graag en zorgen dat er alleen kwaliteit in ons assortiment zit.

VD Draad 


VD draad of installatiedraad wordt gebruikt in elektrische installaties (bv voor het aansluiten van lampen en stopcontacten). De draden hebben een massief koperen kern en hebben een mantel van vinyl. Het VD draad wordt geleverd op rollen van 100 meter, u kunt een samenstelling van kleuren maken of een voordelig combinatiepakket bestellen. Behalv...

Meer informatie


VD draad of installatiedraad wordt gebruikt in elektrische installaties (bv voor het aansluiten van lampen en stopcontacten). De draden hebben een massief koperen kern en hebben een mantel van vinyl. Het VD draad wordt geleverd op rollen van 100 meter, u kunt een samenstelling van kleuren maken of een voordelig combinatiepakket bestellen. Behalve rollen van 100 meter kan er tegenwoordig ook VD draad in flexibele buis bij ons besteld worden, met als groot voordeel dat er geen draden meer getrokken hoeven te worden omdat deze al in de flexibele buis zijn verwerkt. Om meerdere VD draden met elkaar te kunnen verbinden raden we lasklemmen aan.

Om VD draad te verwerken komen een aantal gereedschappen goed van pas: STRIPTANGZIJKNIPTANG.


Welke kleur waarvoor?

De bruine draad wordt gebruikt voor de fase, de zwarte als schakeldraad, de blauwe als nuldraad en geel/groen als aarddraad.

Welke dikte heb ik nodig?
De maximale stroomsterkte (A) is afhankelijk van de draaddikte:

draaddoorsnedebelastingvoorbeeldtoepassing
1,5 mm² (Zwart)10 Averlichting
2,5 mm² (BL/BR/GG)16 Acontactdozen

Informatie sluiten
Tonen 1 - 13 van 13 items