Wij gebruiken cookies om uw gebruikerservaring in de webwinkel te verbeteren. Accepteren
gratis verzending
VANAF € 100 excl. btw GRATIS BEZORGD
Direct uit voorraad de volgende werkdag al geleverd. Wij werken samen met transporteurs die zijn gespecialiseerd in vervoer en levering van elektromaterialen.
Alleen A kwaliteit
DE GOEDKOOPSTE IN KWALITEIT
Al onze kabels voldoen aan de nieuwe CPR norm. We zetten ons dagelijks in om de beste Europese merken tegen de scherpste prijs te leveren.
20 jaar ervaring
VAKMENSEN
Bij Elektroproducten werken ervaren elektromonteurs met passie voor hun vak en materialen. We adviseren graag en zorgen dat er alleen kwaliteit in ons assortiment zit.

Krimpkous 

Krimpkous is een dun flexibel slangetje van polymeer plastic en krimpt bij verhitting waardoor je een strakke omsluiting van verbindingen krijgt. Krimpkous krimpt in diameter maar niet of nauwelijks in lengte en tijdens het krimpen ontstaan geen noemenswaardige krachten maar past de kous zich mooi aan naar de vorm die het omsluit. In de praktijk...

Meer informatie

Krimpkous is een dun flexibel slangetje van polymeer plastic en krimpt bij verhitting waardoor je een strakke omsluiting van verbindingen krijgt. Krimpkous krimpt in diameter maar niet of nauwelijks in lengte en tijdens het krimpen ontstaan geen noemenswaardige krachten maar past de kous zich mooi aan naar de vorm die het omsluit. In de praktijk wordt krimpkous vaak toegepast voor:

  • extra bescherming en versteviging van kabels
  • isolatie om soldeer- of krimpverbindingen
  • als kabelbundeling

Krimpkous is in veel verschillende varianten te krijgen. Niet alleen in verschillende kleuren en maten maar ook met verschillende krimpfactor. Vb: een krimpkous met krimpfactor 2:1 wordt bij verhitting de helft kleiner.

Als de krimpkous op maat is geknipt en om de delen is gelegd die je wilt isoleren, dan kun je de krimpkous op een aantal manieren verhitten:

  • een föhn
  • met de warmte die van een soldeerbout afkomt (vermijd aanraking met de soldeerpunt)
  • aansteker of gasbrander
  • verfstripper (op lage stand)

Let op: het is belangrijk om de krimpkous gelijkmatig te verhitten anders krijgt deze een onregelmatige vorm

Informatie sluiten
Tonen 1 - 15 van 17 items